Pazar

Kıymalı Börek :))

Çok kolay ve lezzetli bir tarif.
Ben malzemeleri genelde göz kararı kullanıyorum.Kaç tane yufka varsa o kadar yapıyorum.Tarif için 3 yada 4 yufka kullandım.

Malzemeler:
Biraz kıyma , 250 gr kadar
Orta boy bir adet patates,
Bir adet soğan,
Bir kaç adet çarliston biber,
Tuz, karabiber, susam,çörek otu,
Yağ,süt 2 yumurta,3-4 yufka

Yapılışı:
Bir adet patatesi haşlayın.Soğanı ince ince doğrayıp az yağda kavurun.Soğanlar pembeleşirken üzerine kıymayı ekleyin,kavurmaya devam edin.Kıyma suyunu çekince biberleri ufak ufak doğrayıp onları da ekleyip kavurmaya devam edin. Biraz tuz ve karabiber ilave edin.Kavrulunca ocaktan alın.İçine haşlanmış minik parçalara böldüğünüz patatesleri ilave edin. İyice karıştırın.Patatesleri doğramak yerine püre gibi ezebilirsiniz.
O şekilde daha güzel oluyor.



Yufkayı tamamen açarak üzerine bıçakla büyük bir artı çizin ve 4 eşit parça elde edin. Elde ettiğiniz her bir parçanın içine harç sürün.Harç, kurumasını önlüyor.

Harç : 1 yumurta sarısı , yarım su bardağına yakın yağ, yarım su bardağına yakın süt.

Harç sürülmüş yufkanın üzerine düz bir sıra halinde kıymalı harcı serin.Yuvarlayarak ve yanlardan da kapatarak elinizle uzun bir rulo şekli verin, ve çok az yağlanmış borcama hazırladığınız ruloları dizmeye başlayın.

Tüm malzemeler bitince Borcam'a dizdiğiniz böreklerin üzerine 1 yumurta sarısı sürün.


Yumurta sarısnın üzerine susam, ve çörek otu serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Yanında süzme yoğurtla ayran yaparsanız tam bir ziyafete dönüşür ;)
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: