Pazartesi

Kartal %100 Ekolojik Pazarı 20 Aralık’ta Açılıyor

İstanbul Anadolu yakasının sabırsızlıkla beklenen %100 Ekolojik Pazarı, 20 Aralık’ta Kartal Belediyesi ve Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği işbirliğiyle açılıyor.

Türkiye’nin ilk %100 Ekolojik Pazar’ını yaklaşık dört yıl önce Şişli Belediyesi ortaklığı ile gerçekleştiren Buğday Derneği, uzun zamandır Anadolu yakasında bir ekolojik pazar açmak için belediyelerle görüşüyordu. Kartal Belediyesi’yle yapılan görüşmeler olumlu sonuç verince çalışmalara başlandı ve pazarın 20 Aralık’ta açılmasına karar verildi.

Kartal %100 Ekolojik Pazar’da ekolojik sertifikalı meyve sebzelerin yanısıra geniş bir mamül ürün yelpazesi bulunacak. Ekolojik sertifikalı pamuk, makarna, ekmek, bakliyat, temizlik malzemeleri, şampuan ve tekstil ürünleri pazarda bulunacak çeşitlerden sadece birkaçı.

Kartal ekolojik pazarı, Anadolu yakası için sadece sağlıklı bir alışveriş alanı değil, sürdürülebilir yaşam için bir çekim merkezi olarak tasarlanıyor. Pazar alanına kurulu, içinde ısıtma ve soğutma sistemleri bulunan çadırda tüm yıl boyunca ekolojiyle ilgili sohbetler, sürdürülebilir yaşam atölyeleri, sanat etkinlikleri, konserler gerçekleşecek.

Buğday Derneği %100 Ekolojik Pazarlar Proje Koordinatörü Batur Şehirlioğlu konuyla ilgili şunları söyledi: “Sağlıklı gıdaya duyulan özlemle birlikte ekolojik pazarlara olan ilginin günden güne arttığını görüyoruz. Ekolojik pazarların yaygınlaşması için hem İstanbul hem de Türkiye’nin diğer şehirlerindeki belediyelerle görüşmelerimiz devam ediyor.”

Program: 20 Aralık günü Kartal %100 Ekolojik Pazarın açılışı Şehnaz Sam ve Murat Teker konserleri, Ebru Ayarcı yönetiminde Algo-Ritmo Perküsyon Grubu,naylon torba kullanımını azaltmak için artık kumaşlardan bez çanta dikme atölyesi, çocukların yaratıcılıklarını kullanarak el yapımı oyuncaklarla oynayabilecekleri “Tahtalar ve İpler” oyuncak atölyesiyle kutlanacak. Gün içerisinde ekolojik ürünlerden oluşan ikramlar, dans gösterileri de Pazar açılışını bir kutlamaya dönüştürecek.

Ulaşım: Pazarın kurulacağı bölgeye ulaşım tren istasyonu, deniz otobüsü iskelesi, Kartal’ı çevre ilçelere bağlayan sahil yolu ve bisiklet yollarına çok yakın olmasıyla pratik bir alışverişe olanak sağlıyor. Arabayla gelenler, pazarın hemen altında bulunan otoparktan faydalanabilecek.

%100 Ekolojik Pazar Standardı: Ekolojik ürün üreticileri ve kullanıcılarını bir araya getiren, yerel belediyelerin işbirliğiyle kurulan %100 Ekolojik Pazarlarda Buğday Derneği’nin ekolojik pazar standartları uygulanıyor, düzenli olarak uygulanan sıkı denetimler tarım il müdürlüğü, belediye ve dernek ekiplerince yapılıyor.


Kaynak

2 yorum:

Unknown dedi ki...

bana çok yakın..açlıacağını duymustum..belki fotograflamaya giderim
:)

Dominika dedi ki...

merakla beklerim gidersen fotoğrafları :))